2016-11-27
熟悉觀塘都知駱駝漆大廈內商店又有, 食肆又有, 上次去行駱駝漆時見到一間食肆,感覺似新開無耐, 門口有埋餐牌, 價錢又合理。所以有同學聚會我就揀左呢間.當晚我最早到, 店內真係無乜人, 裝修雅緻, 感覺好舒服亦係影相的地方呀 ~另外仲有個甜品櫃可以比你坐低後職員就比左餐牌同水, 睇下餐牌啦 !餐牌上蝴蝶裝飾好靚, 餐牌以SET DINNER為主最後叫左以下4個餐 :1. 煙三文魚蟹肉生葵忌廉汁黑白意大利粉 $1282. 8OZ 西冷 $148 (忘記影相)3. 香煎南非駱駝肉配白松露油四穀野米飯 $1384. 比目魚扒配白松露油四穀野米飯 $153侍應落單後好快比左湯同多士我地, 湯就正常味道, 反而吞拿魚多士就好特別, 好少餐廳會用上吞拿魚主菜黎啦 ~煙三文魚蟹肉生葵忌廉汁黑白意大利粉 :生葵唔算好多, 與忌廉汁混埋好惹味, 蟹肉雖然唔多但都好鮮甜香煎南非駱駝肉配白松露油四穀野米飯一見到有駱駝肉, 大家都好想食, 食落好似牛肉, 肉味濃而且JUICY比目魚扒配白松露油四穀野米飯最推介係呢一個, 一上枱大家都嘩....因為真係好大塊, 好似手臂咁長 ^^ 煎得好香, 好靚, 而且食落
另外仲有個甜品櫃可以比你
坐低後職員就比左餐牌同水, 睇下餐牌啦 !
1. 煙三文魚蟹肉生葵忌廉汁黑白意大利粉 $128
2. 8OZ 西冷 $148 (忘記影相)
3. 香煎南非駱駝肉配白松露油四穀野米飯 $138
4. 比目魚扒配白松露油四穀野米飯 $153
好少餐廳會用上吞拿魚
煙三文魚蟹肉生葵忌廉汁黑白意大利粉 :
比目魚扒配白松露油四穀野米飯
好似手臂咁長 ^^ 煎得好香, 好靚, 而且食落都充滿魚味 ! 唔駛落好多調味料也能入味.
白松露油四穀野米飯
個飯本身都好健康, 話晒都係四穀野米, 加左白松露油係好香, 不過我覺得唔加會仲好
朱古力蛋糕有好濃的朱古力味, 味道偏甜, 喉嚨又有少少痛, 所以唔食太多