呢排嘅天氣開始有涼意,我又好耐無食雞煲🍲,即刻約朋友去食啦。朋友推介嚟呢度食,佢哋話平時去開元朗分店,今次就試下屯門分店啦。我哋一行5人,因為同行有朋友唔食辣,所以我哋叫咗2個招牌魔鬼雞煲🍲,1個要唔辣✖️🌶️,1個要bb少辣🌶️我試咗bb少辣🌶️嘅雞煲🍲,雞肉鮮嫩可口,醬汁先甜後辣,辣度可以接受。職員問我哋使唔使再加多少少辣,我哋決定接受挑戰😂加辣🌶️🌶️咗嘅雞煲🍲,味道更加香濃,更加滋味,不過越食越辣,好過癮😆食完雞煲🍲之後,梗係打邊爐啦。我哋叫牛魔王拼盤,手工蝦滑,烏卒卒粒粒墨魚滑,雜丸拼盤,台灣大甲芋頭,瀨戶蠔,仲有0.03紙豆腐。牛魔王拼盤呢個拼盤真係不得了,有齊牛吊龍,牛小排,牛胸油,牛臉頰,封門柳,牛筋丸,牛舌同滑牛。我覺得滑牛撈咗蛋汁之後,再擺落湯底,估唔到滑牛真係好嫩滑;牛胸油比較少見,一片片白色嘅牛胸油,入口即溶,口感幾特別。飲品選擇多樣,我哋叫咗勁菠蘿沙冰🍍🍧,勁芒沙冰🥭🍧,小朋友啤酒(蜜桃🍑抹茶🍵),珍寶檸檬茶🍋,Suntory 神泡黑啤🍺,Suntory 神泡白啤🍺。小朋友啤酒嘅顏色,同啤酒無分別,估唔到係蜜桃抹茶,幾得意。我飲住沙冰食雞煲+打邊爐,解辣一流。下次要試下呢

牛魔王拼盤

下次要試下呢度嘅烤魚先得😍