2023-06-12
服務與食品部份可以,部份與期待有落差。 服務方面服務員有禮貌,在收碟方面亦做得唔錯很快手👍,但加水就要看緣份,我就未有幸加到,主動叫就可能有吧🤔。如果有唔滿意服務地方除左加水外,就是背包無位放,亦無物品攬提供,好似我唔好彩分正無多餘位及無得掛野的椅子,背包只能放地上🤡,佢唔覺醜怪我都覺醜怪,但只能這樣放著。 餐具方面有失望,只提供一叉一刀一匙羹,換言之食甜品同熱食凍食都係果隻叉,喝湯食飯同一隻匙羹都唔緊要,叉…個人覺得在五星級酒店這樣是不能夠接受的。 食品方面種類多,普遍質素中上,當日無生蠔無磯煮鮑魚提供。每位客人有灌湯餃及一杯餐茶提供,餐茶冰粒只係普通冰粒,唔似上手經營咁餐茶冰粒。 灌湯餃:有粒鮑魚、有粒菌類、有隻餃😂,餃無驚喜唔好食,入面材料無特別驚喜,唔似有魚翅碎或瑤柱碎晌入面。湯可以餃唔掂。 刺身區:拖羅、元貝、甜蝦、油金魚、三文魚、吞拿魚、三文魚籽。拖羅表現中上,拎左三次,一次有渣。元貝算大粒同甜。甜蝦較細隻。 凍海鮮區:蟹種類唔似平時果款,肉質有少少甜無咩蟹膏,殼算脆,晌酒店無特自助餐 別提供剝殼鉗都可以咬碎,蟹味唔重。蝦反而好出眾有蝦膏
灌湯餃:
刺身區:
凍海鮮區:
蟹種類唔似平時果款,肉質有少少甜無咩蟹膏,殼算脆,晌酒店無特自助餐 別提供剝殼鉗都可以咬碎,蟹味唔重。蝦反而好出眾有蝦膏同鮮甜。
熱熏區:
切肉牛扒醃製得唔錯,生熟剛好。清酒煮蜆,蜆肉唔掂湯亦唔好飲。片皮鴨正常範圍。龍蝦佢蒸住要時職員幫你放入水白烚一下,每份半隻連剝殼龍蝦鉗,很多酒店只提供凍龍蝦,佢呢點做得幾好,如果係煮會再好點。蒸魚算唔錯。焗薯幾好。鵝肝出乎想像大,無麵包多士一併提供比較易膩口,同香煎效果有進步空間。
甜品區:
黑芝麻奶凍賣相唔多好,芝麻味重。香檳香提啫喱比想像中好食。焦糖燉蛋太甜唔多蛋味,葡萄可以,手製柑橘朱古力太酸接受唔到,巴斯克芝士蛋糕無得輸👍。
性價比略為足,價錢略高個人覺得味道跟唔上,未有食完下次想再幫襯的感覺,除非有特別主題或優惠。