2023-02-26
2023.02.24 lunch 其實呢次之前都嚟咗一次,因為叫嘅食物一樣,所以都冇寫,但呢次都想寫下。 除咗揀唔同嘅食物之外,亦因為覺得個餐飲真係變哂,初初裝修完,成個set lunch 做得好好,感覺好用心,連杯餐飲都好講究⋯⋯之後冇耐就轉左,雖然啲茶都已經求其咗,但都仲係用玻璃杯俾客人,但呢兩次用紙杯,茶味亦好普通了,同埋好混濁,不過都係有跟蜜糖珍珠,都叫做一杯珍珠茶😅今次女友終於揀台式麻辣半筋半腩手工拌麵,因佢唔食半筋半腩,所以次次都冇叫,今次突然諗到,我揀佢會食嘅鹽酥排骨肉燥,咁就可以對掉主食!😁😁呢次我要麵,但到咗先覺得應該照要飯,因為肉燥同其他配菜都係食飯夾嚟啲,但就可以試吓個麵,好味喎😃原來佢個麵唔錯喎,個牛肉湯好香好夠味😋👍🏼 至於個鹽酥排骨,正正常常,唔夠鹽酥味。女友個麻辣伴麵都好正,女友大讚,攪到我都要試吓,真係喎!好香好好味😋👍🏼 如果佢考慮將呢個伴麵配其他主食就好喇!又或者有兩、三款主食俾人揀,正喎😂😂 其實個半筋半腩都好味㗎,但就睇你鐘唔鐘意食,個set有埋一件鴨血同素鵝,我哋唔食鴨血,落單時有得揀幾好!唔使浪費👍🏼但個素鵝味道就麻麻,下次都可以唔叫🤪但今次
但今次明顯覺得服務麻麻,有個服務員戴住口罩都覺佢黑口黑面咁,雖然叫佢拎嘢都有拎,但好似唔願意咁囉🙄