2011-02-07 9 views
到隧道口搭車前想食d甜野先返去,呢到又未試過,剛好。睇云個餐牌,都唔知要咩好,有個特別既好似叫心太硬,問店員係咩,原來係金莎加咖啡雪糕,興趣不大。最後都係要左個心太軟,原先都想要個腐竹糖水,不過見隔離枱個賣相麻麻地,轉左要個蜂蜜菊花茶。蜂蜜菊花茶,幾甜下,唔係蜜糖既甜,睇黎要跟涼茶鋪學下野。心太軟,等左差唔多十分鐘,一筆落去d朱古力都流得幾棚拜下,是不錯的,朱古力味濃郁唔係苦果隻,面頭就硬左d,有點焗過龍,整體普通。d野幾大路下,當然糖水鋪黎黎去去都係果d野,不過有一兩款撚手都值得d客返轉頭幫襯,好似一品齋個腐竹糖水,簡直經典。如果心太軟係呢到既自信作,我無言。

蜂蜜菊花茶,幾甜下,唔係蜜糖既甜,睇黎要跟涼茶鋪學下野。
蜂蜜菊花茶
心太軟
$25 (Last Night Supper)