2014-03-06
好難先約到班同學, 原本想去食UCC或者SchoolFood, 但係兩間都無得訂檯, 驚星期六晚銅鑼灣要等好耐. 所以決定轉戰可以訂檯的Wired Cafe. 其實已經唔係第一次食Wired Cafe, 每次想搵個地方坐得舒服而又唔需要係街日曬雨淋就會來希慎搵食。夜晚個光線好陰暗, 好適合吹水, 雖然佢地話個半鐘交檯, 但係我地坐左成四個鐘都無人講我地, 可能今晚呢度出奇地唔full.個薯角好正, 好大塊, 炸野永遠都係香口, 不過加埋個酸酸甜甜的cream (懷疑係cream+salad sauce), 會食到停唔到口。凱撒沙律就一般般啦, pama ham pizza都好脆, 但係就好唔體貼甘無切開, 食得好狼狽下。而個咖哩炸雞飯都幾好味, 典型日式咖哩, 偏甜但唔會太漏, 炸雞都係香口野, 基本上都可以一試。食物我就覺得唔係特別出眾, 但亦唔會令你失望, 反而飲品就有點驚喜, 不俗。我地分別叫左green tea latte, lassie 同 iced mocha, green latte 同mocha個拉花好靚, 又係相機飲先! 我淨係飲mocha, 但都幾有咖啡味, 朱古力
個薯角好正, 好大塊, 炸野永遠都係香口, 不過加埋個酸酸甜甜的cream (懷疑係cream+salad sauce), 會食到停唔到口。凱撒沙律就一般般啦, pama ham pizza都好脆, 但係就好唔體貼甘無切開, 食得好狼狽下。而個咖哩炸雞飯都幾好味, 典型日式咖哩, 偏甜但唔會太漏, 炸雞都係香口野, 基本上都可以一試。 食物我就覺得唔係特別出眾, 但亦唔會令你失望, 反而飲品就有點驚喜, 不俗。我地分別叫左green tea latte, lassie 同 iced mocha, green latte 同mocha個拉花好靚, 又係相機飲先! 我淨係飲mocha, 但都幾有咖啡味, 朱古力都唔算太甜。飲品賣相好ok.