2017-05-12 160 views
星期日的下午,因為等朋友又唔知去邊度hea,就去咖啡弄坐下飲杯飲品。竟然唔洗等位,太驚喜。仲記得頭幾次黎咖啡弄,都要等起碼1個小時。由於唔肚餓,所以只係叫左一杯玫瑰歐蕾。呢度既最低消費係每人一杯飲品,即係三個朋友黎到,total order4個主食都唔得,一定要每人一杯飲品。我覺得呢個policy就真係麻麻地,本人覺得咖啡弄既食品,不論甜品定三文治,都整得ok好食同唔算超級貴,但呢度既飲品定價就太高。呢杯玫瑰歐蕾定價$48,加埋一就五十幾。但係味道就好一般。首先,佢既玫瑰味好淡,而且唔想。雖然飲得出有小小玫瑰味,但係佢既味道稍微人工,不過入口都唔會太怪。上面用來裝飾既玫瑰是多餘的,首先,佢係無任何味道!第二,當你飲野既時候,你係會飲埋呢d乾玫瑰,但係佢成躲係好乾,係好怪,你要立刻吐出來。建議餐廳可改為用玫瑰花瓣而不是成朵乾玫瑰,既可改善飲既感覺,又可以裝飾飲品。
星期日的下午,
因為等朋友又唔知去邊度hea,
就去咖啡弄坐下飲杯飲品。

竟然唔洗等位,太驚喜。
仲記得頭幾次黎咖啡弄,
都要等起碼1個小時。

由於唔肚餓,
所以只係叫左一杯玫瑰歐蕾。
呢度既最低消費係每人一杯飲品,
即係三個朋友黎到,total order4個主食都唔得,
一定要每人一杯飲品。

我覺得呢個policy就真係麻麻地,
但呢度既飲品定價就太高。

呢杯玫瑰歐蕾定價$48,加埋一就五十幾。
但係味道就好一般。

首先,佢既玫瑰味好淡,而且唔想。

2017-05-07
$50 (Tea)