2023-06-11 3106 views
聽朋友講呢間cafe 的梳乎厘班戟驚為天人!冇得訂座,所以長龍有人龍排隊,人氣幾高。今日就約左朋友一行5人去試下。星期六放工時間大約等左30mins就入到,都算快。全晚吾開心的地方有兩個1: 餐廳用QR code落單,我地落單後等左45mins都未黎,期間叫過職員幫我地睇睇張單,但職員一去冇回頭,冇回覆我地。45mins後問第二個職員,先知道原來我地落吾到單。全晚餐廳有好足夠的職員,都冇留意到我地坐左成個鐘冇落單,而且期間詢問果位職員完全忽略左我地。2餐廳係工廈入面,廁所衛生環境超級惡劣,好污糟。3格入面有兩格封左,淨番果間格的廁所水霜冇蓋,要伸隻手入去沖廁,隻手會沾到廁所水😰加上廁所冇洗手液,真係好嘔心。餐廳食物質素一般,一點都冇驚為天人。最出名的梳乎厘幾鬆軟,但吾多蛋香。反而飲品係最出色,幾好飲。好彩餐廳冇用餐時間限制,係唯一優點。藜麥雞肉沙律$88 呢個相對黎講好抵食,好大碟,雞肉吾會好鞋,份量都多,但罐頭蜜桃就扣了分。明太子忌廉大蝦燉飯$148明太子味道好吾出,忌廉味太多,一般。焗肉醬意粉$96呢個有驚喜,平時我吾中意食肉醬意粉,但呢個係今晚最好食的菜色。肉醬幾多,個汁都吾錯,

全晚吾開心的地方有兩個

藜麥雞肉沙律$88

明太子忌廉大蝦燉飯$148
明太子味道好吾出,忌廉味太多,一般。

焗肉醬意粉$96
呢個有驚喜,平時我吾中意食肉醬意粉,但呢個係今晚最好食的菜色。肉醬幾多,個汁都吾錯,呢個價錢好抵食。

墨汁意粉$128
呢個可以話難食😰個汁係酸,問左職員原來係加左檸檬汁,個味十分吾夾!

炸薯條$48

蜜糖芥未雞翼$68
呢個幾好食,雞翼好大隻,炸得有肉汁,有6大隻。

棒子朱古力焦糖香蕉梳乎厘$95
Cream的味道好奇怪,吾岩我。

宇治抹茶梳乎厘$158(加$18movenpick 雪糕)
抹茶cream 同抹茶醬幾濃,吾錯。面頭的牛奶麻糬就一般,口感太淋。

椰子碎冰$58
呢個好好飲,賣相好靚,椰子冰好清甜,因為。自己再另外加咖啡入去,面頭有好大舊焦糖碎碎,正😋

Matcha tonic $52
賣相好靚,matcha 味幾濃,酸酸地,加埋tonic 幾清爽,好飲😋

總括來說,呢間餐廳飲品出色,食物質素好一般,加埋個廁所環境太差,如果要排隊就不值得黎!
2023-06-10
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner