2021-06-01 77 views
山林道cafe長期排長龍,呢日勁肚餓想食飽D,所以黎呢間顏色搶鏡的餐廳~我揀左蟹肉忌廉菠菜意粉,見到仲可以加甜品就加埋法式焦糖燉蛋,意粉一上台就散發香濃cream味道,視覺上都好靚,有認真擺盤.以為份量唔係好多其實食極都有,加上係白汁關係,其實真係飽. 蟹肉每一口都會有,非常足料,加上有林林的菠菜混合其中,令意粉唔會好膩法式焦糖燉蛋真係好告質,焦糖面層好厚好脆,放一輪都feel到暖暖的,燉蛋部分creamy到好似吉士咁,呢個口感味道都好特別,喜歡綿密D實在D的朋友呢個就真係o岩曬喇至於佢個latte比一般苦澀,所以好解膩,同燉蛋好match~同出面的latte有明顯分別~