2024-01-23
・ 手打安格斯牛肉漢堡配薯條🍔 ($138)安格斯牛肉漢堡排嘅牛味好香濃,煎得啱啱好,切開有好多肉汁流出來,同新鮮嘅配菜如生菜,蕃茄好相襯。薯條更配上黑松露蛋黃醬,cp值極高・ 明太子忌廉意粉烏魚籽🍝 ($148)勁 creamy嘅意粉,食到我舔舔脷😋 明太子忌廉醬粉橙色,好夢幻好靚😝 醬汁調配得好濃郁,有濃烈嘅明太子味!忌廉增加左順滑嘅口感,而烏魚籽一粒粒增加左風味,好香好好食🥳・ 雲呢拿士多啤梨批🍰 ($68)細細份好夠食嘅甜品😚 有分層,上面係雲呢拿士多啤梨奶凍,下面係tart底,中間都有驚喜,有啲士多啤梨醬🍓 好有層次感~ ・ 法式焦糖班戟🥧 ($108)店員一上菜已經令我震驚,三層厚厚嘅pancake淋滿焦糖同吉士醬好似一座山咁。香脆嘅焦糖同濃厚嘅吉士醬互相配合,令對方嘅甜味昇華。Pancake亦又厚又實淨,令人好滿足。・ Iced 85% Chocolate🍫($54)85%嘅朱古力十分常見,但85%嘅朱古力飲品就好罕有。香濃嘅朱古力配上晶凝通透嘅冰粒,令口感同味道隨時間和冰粒融化而變化,每一啖都有驚喜。・ Hot Matcha Latte🍵 ($50)拉花超專業🌼 好靚啊
・ 手打安格斯牛肉漢堡配薯條🍔 ($138)
・ 明太子忌廉意粉烏魚籽🍝 ($148)
・ 雲呢拿士多啤梨批🍰 ($68)
・ 法式焦糖班戟🥧 ($108)
・ Iced 85% Chocolate🍫($54)
・ Hot Matcha Latte🍵 ($50)
拉花超專業🌼 好靚啊!而且唔係落左好多糖,唔係好甜,配合左抹茶嘅微苦,飲完之後好 relax,喺呢度食嘢最正就係叫佢哋嘢食,次次有驚喜🤓