2024-02-15
今次農歷新年期間黎到黃埔呢度,經過呢間檸濛濛既門口擺設吸引左,就黎買左幾杯野飲啦🧋呢間檸濛濛既手打檸檬茶都係用新鮮既果粒,飲之前搖一搖,將鮮果同茶底充分融合,每一杯都見到佢既新鮮果粒👍🏻黃皮金蛋檸檬茶($36)呢杯檸茶係用嶺南新鮮黃皮做既,用獨特既鎖鮮技術,成半杯都係果肉既新鮮黃皮檸檬茶,有口感得黎又唔會好酸,幾特別既一杯飲品🍋鴨屎香檸檬茶($34)呢杯鴨屎香就叫左熱飲,都係店內其中一款推介既主打飲品,佢既茶味好香,對茶味講究既呢杯會更適合☕️巨峰葡萄檸檬茶($42)呢杯巨峰提子既檸檬茶啖啖果肉,d提子食落鮮甜,提子味又唔會太搶檸檬茶,檸檬茶入面帶有提子果香,配合黎又幾夾🍇🍋呢間茶飲店除左檸檬茶仲有其他款式既飲品例如奶茶,撞奶等等,都幾多款揀,仲有follow佢地店舖既社交平台打卡仲有張無限期既$20優惠劵送,我梗係影番張相攞券下次黎再飲過啦😆
黃皮金蛋檸檬茶($36)
鴨屎香檸檬茶($34)
巨峰葡萄檸檬茶($42)