2018-01-11 754 views
平時返工因為太眼訓所以間唔中都會飲下茶知道有間cafe係以中式茶為主 咁特別所以即刻去試一試佢係工廠大廈入面 入到去有d去遠離左繁囂既感覺 入面既裝飾係偏向懷舊 第一個感覺係好文青feel 而且仲有好多關係茶既書籍 等大家對茶再認識多d我最鐘意飲既就係茉莉茶啦 客員好細心咁教我地去沖茶 首先要隔茶器隔左茶渣先 之後再倒落去個杯仔慢慢歎 如果唔係佢講 都可能就咁飲左就算😆 沖完後之後 淡淡既茉莉味一陣陣咁撲埋黎 其實就咁聞都已經覺得好relax 啦 茶味香濃但係就一d都唔苦澀 原來歎茶都有小食既 就即係飲咖啡隔離有塊小曲奇咁 呢度係飲中式既茶 咁就當然係配中式食品啦 呢幾粒花生糖非常香口及脆卜卜 唔會太甜 絕對唔會搶左茶味 而且呢度用保暖好勁既懷舊駱駝牌水壺 可以鐘意幾時加熱水沖茶都得 好方便仲有飲完呢個茉莉花茶後發現個口充滿住花既香味 而且都keep到幾耐添出面唔係好多地方有咁多茶味既雪糕選擇 我地揀左個半熟普洱 茶冇咁飲既咁濃 不過啖啖既茶味都幾清新 由於佢係低糖 所以唔算好甜 可能佢有茶味既關係令到食左呢杯雪糕感覺上都冇好似冇平時個d雪糕咁易肥去到唔知飲咩好咁話可以慢慢聞下d茶葉再
平時返工因為太眼訓所以間唔中都會飲下茶
知道有間cafe係以中式茶為主 咁特別所以即刻去試一試

呢幾粒花生糖非常香口及脆卜卜 唔會太甜 絕對唔會搶左茶味

去到唔知飲咩好咁話可以慢慢聞下d茶葉再揀自己既喜好 小心花多眼亂呀😆