2019-06-04
行左甘多次megabox,第一次坐低向到食野,見到附近食野既枱上面都有一個蒸籠同一個鍋既野。就好想睇下咩黎既。甘岩經過Antoshimo cafe&bakery,再望下個餐牌(原來見到枱枱枱上面既蒸籠就係呢度),見到有個餐叫沖繩自選定食。A+B+C=68A3芝士蕃茄炊飯幾吸引就叫左,蒸物B1蒸魚柳小食追加D4紫薯甘栗脆皮餅。每個餐奉送一杯冷/熱飲品。天氣甘熱緊係要杯凍黑糖凍檸檬茶飲啦。芝士蕃茄炊飯(用鐵鍋裝住)所以黎到啲飯係熱到放唔到入口,有2件蕃茄多汁的面上舖左一層芝士,每啖都可以食到既溶溶地芝士。每粒飯都充滿茄汁同芝士。蕃茄同芝士是離不開的配搭好味。蒸魚柳(原個蒸籠去蒸)分量都很多,4大塊魚柳,加菜,壽喜菇和南瓜。魚柳係煎左金黃色再去蒸既所以帶少少油向及香口。紫薯甘栗脆皮餅咬到紫薯的粒粒,好香脆。我知係食左半舊咋,其余比我個小朋友食晒(原本只係比半舊佢食,點知食完仲不停話要食)。黑糖凍檸檬茶,黑糖味好淡茶味好濃,唔追求啲咩都可以接受既。食晒成個餐再飲埋杯野,非常飽肚。 $68套餐係非常抵食。
A3芝士蕃茄炊飯幾吸引就叫左,蒸物B1蒸魚柳
小食追加D4紫薯甘栗脆皮餅。
黑糖凍檸檬茶,黑糖味好淡茶味好濃,唔追求啲咩都可以接受既。
食晒成個餐再飲埋杯野,非常飽肚。
$68套餐係非常抵食。