2024-06-10
星期五晚,朋友突然致電話心情唔好出嚟食個飯喎,近近哋去咗佢公司附近嘅漁師兄。大概八點多嚟到,店內客人不少,我哋隨意揀咗張方枱坐低,店員好快就送上qr code落單,睇下食咩先。有烤魚有雞煲,但我哋最後揀食米線,落完單傾下偈等食。⭐漁師兄烏冬朋友叫咗佢嘅招牌漁師兄米線,唔要米線轉咗烏冬,碗麵入面有魚腐、魚蛋、魚片頭、魚皮餃、生魚片,湯底就揀咗麻辣魚湯,本身仲揀咗大辣,但店員提醒話佢哋個湯辣度好勁㗎,建議我哋先叫中辣,唔夠先再加辣喎🌶️嚟到碗湯真係幾紅,上枱已經聞到麻辣味,入口第一啖唔算太辣,不過飲多幾口湯啲辣勁就漸漸出嚟,中辣ok啦唔需要再加了,哈哈。餸方面真係好多,滿滿一大碗多都見唔到烏冬,呢個價錢抵食喎。⭐鮮魚片湯泡飯自己就揀咗鮮魚片米線,但米線就轉咗要泡飯,湯底揀咗芫茜皮蛋湯😋魚湯底加上芫茜皮蛋,入口更香口又無腥味。魚片下得多,又嫩又滑加上冇骨,真係好好食,湯頭鮮味飯有口感,唔覺唔覺就食曬成碗了。⭐紅西柚綠茶 & ⭐凍鹹檸七跟餐有優惠價要嘢飲,叫咗一杯西柚綠茶同鹹檸七,西柚綠茶要咗少甜,茶底清香加上柚子酸酸地,好飲又開胃。朋友嘅咸檸七有鹹檸又有鮮檸,鹹鹹酸酸幾好味。小店無加一,呢個價
朋友叫咗佢嘅招牌漁師兄米線,唔要米線轉咗烏冬,碗麵入面有魚腐、魚蛋、魚片頭、魚皮餃、生魚片,湯底就揀咗麻辣魚湯,本身仲揀咗大辣,但店員提醒話佢哋個湯辣度好勁㗎,建議我哋先叫中辣,唔夠先再加辣喎🌶️嚟到碗湯真係幾紅,上枱已經聞到麻辣味,入口第一啖唔算太辣,不過飲多幾口湯啲辣勁就漸漸出嚟,中辣ok啦唔需要再加了,哈哈。餸方面真係好多,滿滿一大碗多都見唔到烏冬,呢個價錢抵食喎。 ⭐鮮魚片湯泡飯
自己就揀咗鮮魚片米線,但米線就轉咗要泡飯,湯底揀咗芫茜皮蛋湯😋魚湯底加上芫茜皮蛋,入口更香口又無腥味。魚片下得多,又嫩又滑加上冇骨,真係好好食,湯頭鮮味飯有口感,唔覺唔覺就食曬成碗了。 ⭐紅西柚綠茶 & ⭐凍鹹檸七
跟餐有優惠價要嘢飲,叫咗一杯西柚綠茶同鹹檸七,西柚綠茶要咗少甜,茶底清香加上柚子酸酸地,好飲又開胃。朋友嘅咸檸七有鹹檸又有鮮檸,鹹鹹酸酸幾好味。 小店無加一,呢個價錢幾抵食呀吖。