2019-05-08 553 views
難得出到黎呢區搵朋友,同佢食完正正牛腩牛筋河之後,佢就帶左我黎買甜品xpp朋友話呢間小店主力售賣拔絲蛋糕同冰鎮砵仔糕,佢平時間唔中都會買返屋企做下午茶拔絲蛋糕之前係網上見到自己都想試,依家有朋友帶路,咁就當然要買啲try下啦買夠一打會平d,反正有咁多口味,每款都買d搭夠一打先朋友仲揀左四件砵仔糕,即場啪左個,然後個三個就take away俾我拎返屋企,請我食xpp嘻嘻,拎到返去就即刻同家人分享呢個砵仔糕係凍食既,食落既口感有啲似大菜糕,但又比大菜糕煙韌啲自己就最中意桂花清香既味道先試左個原味,蛋糕鬆軟得黎都幾香牛油味而當中抜絲既絲其實係肉鬆雞絲,甜中帶有小小肉絲既咸香,味道無違和感仲幾夾添!!!家母話中意加上杏片既口味,而今日咁岩黎左我地屋企食飯既小表妹當然道選朱古力味啦而重口味既爸爸就中意咸蛋黃既口味呢度既拔絲蛋糕真係幾特別,幾得意!細細件咁,下午茶食一兩件就fit曬

買夠一打會平d,反正有咁多口味,每款都買d搭夠一打先

嘻嘻,拎到返去就即刻同家人分享

自己就最中意桂花清香既味道

先試左個原味,蛋糕鬆軟得黎都幾香牛油味

而重口味既爸爸就中意咸蛋黃既口味

Type of Meal