2021-07-28
❣️首間100%無麩質!主打生酮、純素咖啡店INFINITI C❣️話說哥哥本身體質唔係咁好成日食嘢都會無厘頭敏感起到成身都一粒粒…所以佢自己都好驚食肉!食牛肉會敏感食咗啲加工左嘅肉又會敏感…有陣時啲甜品如果太重色素都會敏感…今日佢就開心啦!因為呢度100%無麩質!仲主打生酮、純素!成間餐廳食咩都唔怕敏感啦😎食肉醬意粉🍝飲湯🥣食蛋糕都冇有怕🍰 呢度除咗食物高質之外就連裝修都超級靚😍一入到黎就俾佢顏色繽粉既壁畫吸引!
💗植物肉醬無麩質意粉 呢個係佢哋新店新店限定菜式!用無動物成份Impossible Meat整!脂肪含量比一般肉類少!成份天然💚食落去同平時嘅我將意粉真係唔覺得有分別!哥哥仲覺得好好食添!💗All Day Breakfast 呢個份量真係超級大!有炒滑蛋、香腸、大啡菇、茄汁豆、仲有雙色番薯、同埋沙律菜!💗 INFINITI C egg benedict 呢個真係超級好食!一切落去流心蛋漿連多士一齊食!中間仲有香脆嘅煙肉!多重口感真係超正!💗 四國血橙紅茶蛋糕特別用稀少珍貴既日本四國血橙再混合斯里蘭卡鍚蘭紅茶整!外圍用草飼牛鮮忌廉,口感幼滑仲帶有果香同花香🥰血橙維他命含量高過一
💗植物肉醬無麩質意粉
💗All Day Breakfast
💗 INFINITI C egg benedict
💗 四國血橙紅茶蛋糕
特別用稀少珍貴既日本四國血橙再混合斯里蘭卡鍚蘭紅茶整!外圍用草飼牛鮮忌廉,口感幼滑仲帶有果香同花香🥰血橙維他命含量高過一般既橙,含維他命E同胡蘿蔔素!食完之後身體健康💪🏻亦都唔會有罪疚感😌
💗自家發酵紅茶菌飲品
Kombucha Mojito 好香既橙味🍊飲落去酸酸甜甜好醒神
💁🏻♀️除咗中環呢間仲有其他分店㗎
中環干諾道中88號南豐大廈地下G03舖
西環堅尼地城科士街40號浚峯地下6號舖
西環西邊街38號明德山地下A店
九龍尖沙咀梳士巴利道 18 號 K11 MUSEA 2 樓 LA202 號鋪