2019-02-10
————————————————————可能適合對象:#香橙蜜柑朱古力慕絲蛋糕甜度(5星最甜):⭐️⭐️濃度(5星最濃):⭐️🍴:餐具 ✔️ / 蠟燭 ✖️ / 冰袋 ✖️/ 紙盒✔️🏷:✖️💬:都係落單,大聲嗌Chocolate Black Tea Latte,個種服務。Starbucks,唔會期望太多啦?haha🛒:全港 #cakeup_全港🔘:件裝💰:$36————————————————————性價比:中新年時節,橙呀,柑呀,桔呀,個種嘢就梗係當造。繼上個Post介紹完個個全純杞子橙味蛋糕後,都開始有人問邊度仲有橙味蛋糕去買,問有冇介紹?真係抱歉,真係一時三時,搵唔到。(係度作出呼籲,若然有餅店係有蜜柑蛋糕,不妨通知聲)但係生日蛋糕搵唔到啫,切件都搵到件!就係嚟自 Starbucks嘅最新香橙蜜柑朱古力Mousses cake!Mousses 實淨度比得想像中冇咁滑同流質。我試過將佢完整齋切一整舊Mousses出嚟時,用义係係可以成舊义起而唔爛。但絕非好硬淨,佢食落紮實得嚟,都有軟嘅口感嘅(好似好矛盾),但好似蘿蔔糕咁,吉得起,但食落都軟㗎麻。味道上,有淡淡橙味,(其中一個食完,話係檸檬味)但
可能適合對象:#香橙蜜柑朱古力慕絲蛋糕
🔘:件裝
💰:$36
————————————————————
性價比:中
味道上,有淡淡橙味,(其中一個食完,話係檸檬味)但如果你食之前知道係橙味,個味道好似會更明顯咁。甜度不太甜,有輕微酸度,冇漏到難以吞嚥嘅感覺。蛋糕算軟熟(有兩層薄薄嘅,少咗啲),底之上有不太甜嘅果醬,再到底就係硬身朱古力脆底。
整體濕潤度高,入口口感都OK,味道亦OK,$36蚊作為下午茶,攞嚟送濃咖啡,接受。
————————————————————
#cake #birthday #蛋糕 #生日 #生日蛋糕 #birthdaycake #hongkong #hkig #香港 #香港限定 #hkbakery #caketionary #caketionaryhongkong #呃like #相機食先 #咖啡 #橙味蛋糕