2018-07-19
今日同朋友去紅館睇子華,決定係紅磡附近搵食!😉係火車站經天橋落到去見到很多食舖。經過呢間叫《漁樂鍋》,好香吸引左我地!原來係食雞煲打邊爐!😁大家又餓又想食餐勁既,所以就決定係呢間餐度填肚喇!😋😋佢有好多唔同款既雞煲味:又有芝士/海鮮醬/原隻鮑魚醬。但我地最後都係叫左佢既招牌漁樂醬雞煲半隻(小辣)🐔!兩個人食半隻都係$138都算平。唔洗好耐個雞煲就黎喇!!好大陣好香既雞煲味!😋小辣夠哂惹味!個雞煲味道都好香濃,令到d雞好入味,唔會好鹹!辣得又幾好味。半隻雞份量都好夠,食落d雞唔會老,幾嫩。好快就俾我地KO哂喇!😋好味!然後就加湯開始打邊爐喇!😊我地叫左薯粉加落個湯度,滾到佢索哂個湯既精華!食落真係好正好濃味!而家呢度既薯粉係幼身的,所以容昜夾起!口感更好,很有彈性!😋見啲薯粉咁好味!我地決定再叫稻庭烏冬!!😍😍真係愈邪惡愈好味呀!👍👍再叫左:特级牛肉粒🐂都幾大碟好多粒!大大粒既一口牛肉粒,一啖放入口,口感十足。有少少脂肪位,食落都好有牛味。唔洗滾好耐就食得!但湯夠哂濃味,唔需要沾醬油都夠哂味!手打墨魚丸,同平時食開既有分別。呢度係手打既,size細粒d,似魚旦咁!食落都幾彈牙。都唔錯!魚
然後就加湯開始打邊爐喇!😊
見啲薯粉咁好味!我地決定再叫稻庭烏冬!!😍😍
真係愈邪惡愈好味呀!👍👍
再叫左:特级牛肉粒🐂都幾大碟好多粒!
大大粒既一口牛肉粒,一啖放入口,口感十足。
手打墨魚丸,同平時食開既有分別。
呢度係手打既,size細粒d,似魚旦咁!
食落都幾彈牙。都唔錯!
魚皮餃份量都幾多粒!!
個湯底咁好味,點可以少得炸魚皮!
呢度d魚皮比較薄身同大塊,浸一浸就食得!😋
而且炸到好脆身!好味!!😋😋
我仲叫左杯凍柚子蜜飲,加左檸檬落去,飲落酸酸甜甜,好清涼!😆