2022-09-14 359 views
手工啤酒🍻係香港越來越多人關注,就連香港都有香港製造既手工啤酒,設有本地釀酒廠,確保成日都可以生產唔同口味,卑啤酒迷有無限既驚喜,眾多牌子當中,我最愛「麥子」「麥子」係由3位土生土長的香港人創辦,所以佢地釀製既啤酒都帶有本土特色,仲會加入本地常用既特色食材,好似甘蔗、桂圓、香矛、薑等等既材料,宜家仲將手工啤酒酒吧帶入去中西文化交匯既中環街市,讓更多人認識香港手工啤酒白蘭啤酒最喜歡就係白蘭啤酒,白蘭花清香優雅既香氣,真係令人難忘,係釀製時加入了最新鮮的白蘭花,每啖都有淡淡花香,真係好好飲☺️甘啡啤酒以上乘的純蔗糖和曼特寧咖啡豆,配以中烤的朱古力麥芽釀製,係一款黑啤,入口味道較苦同重味,好似飲緊啡又好似啤,鍾意飲黑啤會喜歡鹹蛋黃魚皮同場可以用QR Code落單order 附近店舖既食物到麥子食,鹹蛋黃魚皮真係送酒一流身為「麥子」粉絲,佢出既所有口味我都有飲過,每次新口味都能帶卑我驚喜,希望佢地既班底繼續釀製更多超出佢地既想像極限既啤酒啦🍻

甘啡啤酒

鹹蛋黃魚皮