2021-12-13 75 views
朋友帶我嚟呢個餐廳食中菜一入到黎已經見到佢嘅裝修好特別中式餐廳配襯紅色水晶燈我中國氣氛之餘亦有西式嘅情調而且牆上面仲有好多五糧液特別版做裝飾下一行店員安排我哋坐喺梳化位置好舒服,每一張枱嘅距離都唔會好近所以好有空間感1)金沙脆豆腐豆腐熱辣辣,外層一個揸得好趣而且麵粉不會太多所以個皮唔會好口裏面嘅豆腐亦都好滑而且每一粒嘅大細都好平均下,味道亦都剛剛好不會很多椒鹽喺上面嗰種食完好口乾嗰隻2)川味手撕雞手撕雞雞肉都好亂畫而且份量都好多,醬汁有豆豉喺上面所以好惹味,底層亦都放了青瓜,所以味道好清新3)野葛菜煲生魚湯個湯好鮮甜,好有魚味亦都好夠熱4)農家乳香黑豚肉呢道菜裏面有黑木耳,蓮藕,秋葵同埋黑豚肉,南乳醬汁好香亦都唔會好鹹, 黑豚肉肥瘦好均勻5)砂鍋XO醬蝦乾肉碎芥蘭芥蘭好嫩,好重蝦乾味,味道火候一流

朋友帶我嚟呢個餐廳食中菜
1)金沙脆豆腐
2)川味手撕雞
3)野葛菜煲生魚湯
個湯好鮮甜,好有魚味亦都好夠熱
4)農家乳香黑豚肉
5)砂鍋XO醬蝦乾肉碎芥蘭
芥蘭好嫩,好重蝦乾味,味道火候一流