2023-09-12
新蘇記燒豬大王位於係深水埗,佢既半肥瘦叉燒,烤得好香和多汁的肉質,肥瘦比例岩岩好,啖啖肉,絕對是肉食愛好者的天堂。佢地燒鵝好好食,食曬唔記得影相😂。燒鵝肉鮮嫩,皮脆!!多汁!佢地烘烤技巧,鵝皮烤得金黃酥脆,肉質保持了豐富既鵝肉風味。每一啖都散發著濃郁的香氣,令人回味無窮。燒鵝我好推薦大家試一試~呢間~白切雞皮薄肉嫩。雞肉的質感非常優秀新鮮,肉質唔‘鞋’,並且沒有過多的油脂。白切雞緊係要配上薑蔥油一起食,更提升整體的風味。最後我叫左油菜,白灼菜心,簡單的燙煮後,完成。唔多油,唔油林林,有菜自然的甜味。整體,新蘇記燒豬大王是一家值得一試的餐廳。佢地燒味全部都係自家燒,好地道,香港賣少見少,佢地既半肥瘦叉燒、燒鵝、白切雞也展現了餐廳對食物既用心同技巧。雖然係深水埗,但香港人既街坊風情還在。服務態度友好,環境乾淨。如果你係一個鐘意食傳統中菜既人~可以try try~