2024-09-18
-今日肥編去咗佐敦永安中心入貨,行街買嘢買到攰想飲啲野,見到一間好特別嘅飲品店,紹香園 X 南本草,將涼茶草本元素帶入西方咖啡,推廣無負擔嘅咖啡茶飲。睇個Menu有好多特別嘅咖啡組合,好似fusion菜咁,例如有火麻仁拿鐵、銀菊咖啡等。🥤-我就試咗個金羅漢果美式咖啡,味道其實同平時飲美式咖啡差唔多,中間帶少少羅漢果回甘味道,好潤喉,做到提神加養生嘅效果。重點係無添加糖,糖尿病患者都適合飲用,最近市面上都多左好多適合糖尿病患者嘅產品。👍🏿-另外朋友就試吓雲泡開心果堅果奶拿鐵,最近好hit開心果嘅產品,依杯飲落帶有天然的堅果香味,比較似開心果燕麥奶嘅味道。除咗飲品仲可以以半價選購紹香園烘焙小食,我哋就試咗碧根果仁塔同夏威夷堅果塔,有得即場加熱,奶香味十足,配埋果仁好有咬口。除咗新鮮一件裝,仲有紹香園盒裝購買,送俾同事食或者做手信一流。😋-味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)-➡️ 紹香園 X 南本草 (佐敦)📍 佐敦彌敦道345號永安九龍中心地庫FB1號舖-
味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
➡️ 紹香園 X 南本草 (佐敦)
📍 佐敦彌敦道345號永安九龍中心地庫FB1號舖