2018-05-15
台灣旅行必食就係佢地既麻辣火鍋,其實還有臭臭鍋之類,過江龍黎香港也分一杯羹,今晚就同個老公去了尖沙咀嘆他們的台式鍋物。尖沙咀地鋪裝修簡約乾淨,竟然無火鍋味困著! 冷氣流通又夠涼兼主打係養生鍋真吸引!$118 每人一鍋 + 杯飲料三十零蚊 價錢絕對合理多款選擇真係樣樣都想食囉!經掙扎後,揀左兩款招牌鍋,其他留代下次吧!先黎個招牌臭臭鍋,雖然話臭臭鍋但又唔覺太臭喎,反而鍋內嘅食材超正,有豬腸,鴨血,黑豚肉,蜆,台灣貢丸,米血糕,臭豆腐,粉紅,全部都係我喜愛的。味道較濃配食材不用再加調味!台式飲品冬瓜茶同柑桔青檸梳打,凍涼解喝!台式麻辣鍋店員介紹中辣,對於喜愛麻辣最啱口味,當滾起時麻辣嘅香味已漂入鼻,唔客氣要即刻起筷,老公滿意覺得還可以再辣點,我就食都個嘴唇都麻痹同紅晒。內裡有軟滑嘅鴨血,煙韌豬大腸,米血糕,肥牛肉,爽口牛柏葉同鮮魷卷,其實大豆芽娃娃菜公仔麵,大滿足。其實份量足可以兩個order一個再加配料或試埋其他台式小食或魯肉飯也可。
$118 每人一鍋 + 杯飲料三十零蚊 價錢絕對合理
台式飲品冬瓜茶同柑桔青檸梳打,凍涼解喝!
台式麻辣鍋