同呀媽Shopping完之際,佢話夜晚唔想煮飯😅,叫我睇下想食乜,再買啲返去當晚飯...,哈哈。由於午餐食得好飽,所以都唔使點食正餐,於是就幫襯繼光香香雞。以前香香雞做團購,我成日幫襯,但旺角店相繼結業後,我就無食過。不過喺屋企左近嘅連理街店就屹立多年,今次係我第一次幫襯添😛。炸雞店勁高人氣,買嘅人排哂長籠,其中一個原因係因為全部食品都係客人落單後即炸,所以唔會翻炸變到好乾身或者好油👍。好搞笑地成間舖嘅店員都係大男生,仲好似唔太識聽/講廣東話。我哋等咗陣,啲炸雞就Ready了🐔,沿路拎返屋企隔住個口罩都聞到勁香,真係好想拉低口罩偷食。香香炸雞(大)($39),招牌菜果然幾時都咁好食😋,每件雞件都好好肉,而且無骨,炸皮香脆得嚟,肉質保持嫩嫩多汁的,又無熱氣嘅感覺,真係好正,推介!唔同分店同經營多年來都能夠保持高水準💯,抵讚。台嗑三塊雞($38),呀媽話想試埋喎,呢個就同香香炸雞唔同🐓,雞肉比較大塊同埋有骨,鹹香味道較濃。但我就鍾意香香炸雞多啲~。酥炸魷魚(細)($32),炸雞以外,炸魷魚亦係必食之選。魷魚沾上薄薄嘅炸粉,達到黃金比例🦑,我哋又係食唔停口。總括嚟講,三款炸物都無令我失望,特

台嗑三塊雞

酥炸魷魚

總括嚟講,三款炸物都無令我失望,特別係香香炸雞同酥炸魷魚,我認為繼光香香雞係香港還原度最高嘅台灣過光龍炸雞店🐔😋,味道真係同我喺西門町食嘅一樣。最後,我見到餐廳做緊Promo,4月10日開始計一個月,買大份嘅香香炸雞,第二款自選食物就可以獲得半價優惠,抵啊!
2020-04-03
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$50 (Tea)