今日興起想食高級牛排,但又唔想太貴,最後就搵到呢間西餐廳地理位置其實都好方便,黃埔站D出口直行5分鐘就到我地3個人去食,set dinner好吸引,但都擔心食唔曬,點知每樣食物既份量岩岩好個晚既soup係cucumber and mint,平時對於薄荷勁抗拒既我都飲曬成碗湯!原因係廚師放左鹽去pik走草腥味同埋成個湯打到好creamy!!之後重頭戲緊係肉眼扒到!雖然佢唔係鐵板上,但黎到我地面前仲會係好熱既感覺切落去好軟身,岩岩好就係medium熟既質感食落去唔洗加sauce已經好夠味,因爲廚師係煎個陣已經落足夠既鹽、黑椒同牛油重點係唔洗驚未食曬又要上下一輪菜,因為waitress會緊貼你食野進度最後3個人食左7道菜加埋一都只係900蚊!而且氣氛同waitress都好好!bookmark左會再去!
切落去好軟身,岩岩好就係medium熟既質感
2019-07-18
$300 (Dinner)
  • 美國肉眼扒