2019-07-02 446 views
中學同學聚會簡左呢間日本餐廳,餐廳外面裝修都有啲日本風,好似日本啲居酒屋咁!主要以木為主嘅,感覺比較簡單舒服,餐廳內只有幾張枱招呼客人,所以會比較寧靜唔會太嘈!所以記得打電話黎book位呀!當晚我哋一行八人,叫咗好多嘢,而且啲嘢食個名係比較特別,講完都唔知係咩黎嘅😂我哋都係帶咗啲沙律,小食,刺身,生蠔,卷物沙律::超級新鮮,加咗啲蟹柳同蟹子,感覺完全唔同咗,好開胃 ,好食到我哋再encore多一碟!小食::雞翼,魷魚鬚,其實就冇乜特別嘅,純粹係等埋啲朋友到,但肚餓想食住等!味道OK嘅,不過就貴,一碟得幾件,就7.8十蚊!刺身::刺身拼盤加海膽,海膽(白色膠盒裝住)OK吾差,但唔夠鮮甜,反而刺身拼盤內有少少海膽(海膽個身裝)嗰個就超級甜,應該唔同品種,而且拼盤內嘅刺身全部都10分新鮮,應該全部都係日本新鮮運送生蠔::我唔知呢個係咩國家嫁,但係超級甜,連啲海水都係甜,我連檸檬汁都冇用,原汁原味!好得意佢又加咗啲蟹子上去,出奇地有好夾喎!朋友唔食生野俾我又食多隻,正呀😋😋😋呢間餐廳有好多卷物,壽司,啲材料都比較特別,創新,又會用下和牛,牛油果,龍蝦,芒果.....啲嘢又估唔到可以夾埋一齊又幾
我哋都係帶咗啲沙律,小食,刺身,生蠔,卷物

呢間餐廳有好多卷物,壽司,啲材料都比較特別,創新,又會用下和牛,牛油果,龍蝦,芒果.....啲嘢又估唔到可以夾埋一齊又幾好食喎!因為我食咗太多啦都唔知自己食咗啲咩,淨係覺得都好好味!!

總括來講,我覺得呢間小店都幾有創意,會試吓用唔同嘅材料去配搭出唔同嘅味道。而且佢地嘅擺位都好靚有用心設計過,可以俾d女仔影相呃like。
建議你哋多啲人嚟食,可以試多啲,因為好多野簡😂😂😂服務員都好好,佢會用心介紹番啲嘢食同埋會推介你哋食啲咩,所以如果你哋去到都可以叫佢哋推介俾你啊‼️