2018-04-04
呢間世紀士多喺土瓜灣另一名物南乳雞球米線對面,行過去唔洗一分鐘,所以絕對係要食完南乳雞球之後就過去飲椰汁🥥😆.佢招牌寫開業四十多年,然而個招牌可能係唔知幾多年前整嘅😂所以總之就係一間老字號小店🤩小店基本上只主打賣鮮搾椰汁🥥新鮮製作、真材實料就唔洗多講😋我本來打算買完之後開蓋影吓相先飲,但都係忍唔住飲咗幾啖先😂😂一飲發現椰汁真的好香濃,濃郁椰子香,甜度剛好、完全不會過甜🤤而且飲落係透心涼的感覺,椰汁保持冰涼,而椰汁面頭更有一層好幼細嘅沙冰,我已經想像到遲啲天氣更炎熱嘅時候飲係有幾爽😆😆.其實飲一杯真係唔夠喉。我已經決定下次再去土瓜灣覓食嘅話,要嚟多次呢間買樽裝,我見樽裝係約有大支嘅維他樽裝水咁大,但都好似只係20蚊😱.PS 就咁睇小店外面會俾類似簷篷定維修嘅嘢擋住(查實我係唔記得咗擋住店面嘅係咩😂),所以要細心啲搵同望呀。
小店基本上只主打賣鮮搾椰汁🥥
新鮮製作、真材實料就唔洗多講😋
其實飲一杯真係唔夠喉。