前幾日同朋友喺尖沙咀The One睇戲,睇完戲想買啲嘢飲,於是就嚟咗呢間茶墨。聽佢個名就知道係一間好有藝術氣息嘅飲品店。店鋪喺The One 4樓,一去到已經俾佢地嘅搞笑嘅連豬吸引住,忍唔住幫佢影張相先。估唔到係有座位可以坐喺度飲,而且裝修同埋裝飾都幾靚。座位處嘅綠葉俾人感覺好清新,舒服。飲品選擇唔多,但係全部好似都幾靚。價錢中等,唔算太貴。我點左一杯麻薯芝麻烏龍鮮奶茶$39,賣相同張相一樣好似潑墨一樣,好有藝術感。飲品只得一個size,都OK大杯。飲落去口感係非常香醇嘅芝麻味加濃厚嘅烏龍奶茶味。配麻薯好夾。下次可以買杯飲品,然後同朋友坐喺度一個下晝傾偈。不過唔好揀星期六日嚟,超級多人!

飲品選擇唔多,但係全部好似都幾靚。價錢中等,唔算太貴。

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea