馬來餐廳口味的餐廳,好似茶餐廳咁在將軍澳新開一間。环境:環境典雅,全新裝潢。服务:負責上菜收碟的兩位姨姨都有禮貌,值得讚美的系類似經理的一個哥哥。佢主動問是否需要轉外賣,因為仲有兩個甜品未上而我地又太飽。而呢兩個甜品的確系值得讚美,所以我地前後叫左三次,另外兩份打包。點單系統好方便,客人自己落單就可以。也都有傳統的菜單。|肉鬆煉奶油酥餅^酥酥的口感,肉鬆蓬松而不腻煉奶在落單時候已經可以挑選可少奶或者走奶,其實呢個酥餅加煉奶就真系好似甜品小食令人回味。|細滲配白飯及油條(肉骨茶)^肉骨茶的「茶」又比肉骨來得重要,為了飲湯而來吃肉骨茶。肉骨茶其實是肉骨藥湯。朋友第一次試肉骨茶她就是咁感覺。我地叫呢份系傳統有豬肚,雞腳,腩肉配料,一字骨。加上油條一小碗白飯。濃濃藥湯味道。肉骨茶的「茶」又比肉骨來得重要,為了飲湯而來吃肉骨茶。肉骨茶其實是肉骨藥湯。朋友第一次試肉骨茶她就是咁感覺。|無骨海南雞配地道叻沙^如果好似我又想食叻沙又想試一試招牌海南雞,但不叫飯情況下。呢個套餐好正,叻沙其實系椰奶和咖喱的調和。有椰奶都不會覺得辛辣。因為搭配海南雞,不算好大碗又可以試其他菜色。兩個人可以試了不同口味,有肉

馬來餐廳口味的餐廳,好似茶餐廳咁在將軍澳新開一間。
环境:環境典雅,全新裝潢。

服务:
佢主動問是否需要轉外賣,因為仲有兩個甜品未上而我地又太飽。

點單系統好方便,客人自己落單就可以。也都有傳統的菜單。

|肉鬆煉奶油酥餅^

肉鬆煉奶油酥餅

|細滲配白飯及油條(肉骨茶)^
細滲配白飯及油條

|無骨海南雞配地道叻沙
無骨海南雞配地道叻沙

兩個人可以試了不同口味,有肉骨茶,海南雞,叻沙以及馬拉展通菜。

鹹檸特飲

香茅薄荷特飲

搭配主套餐可以半價享用飲品。
不知道算不算特飲。叫了香茅薄荷特飲,醒神。而且又不會同肉骨茶搶味道。

2021-03-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
肉鬆煉奶油酥餅
細滲配白飯及油條