2020-03-05 68 views
在商場行到很肚餓很肚餓的時候,見到蝦檳城尋味2人套餐真係幾抵食,二百幾蚊可以自選2款麵、有串燒拼盤、風味小食、2杯飲品和甜品2份。自選2碗湯麵,可選擇不同湯底配自選配料和麵底。剩係一碗湯麵,份量其實都很足夠,未食小食都夠飽。豬骨雞肉湯配蝦肉魷魚檬粉豬骨湯味道偏向清,不會太鹹。魷魚不會太韌而難入口。另外檬粉份量都幾多。福建滷湯海鮮麵羹配滲滲麵(配海鮮要另加錢)感覺有點已湯羹做湯底,味道偏咸鮮,配有大蝦、魷魚和青口,加滲滲麵底都幾特別,是由米粉、油麵組成的。小食馬來沙嗲雞脾肉串馬來香炸雞翼白胡椒肉骨油條(細份)雖然話細份,但作為小食都好夠份量。湯底清清的配芽菜,肉骨份量都多,還有脆脆的油炸鬼配湯。腐乳通菜榴連咖央多士(半份)多士烘底脆,榴連和椰子醬味香,愈食愈想食。亞參脆多士(半份)未試過這款醬料,酸酸甜甜的味道很特別。跟餐飲品有2杯可以飲品可以揀,凍飲都不用加錢,除非想轉特飲就加$10。

豬骨雞肉湯配蝦肉魷魚檬粉

福建滷湯海鮮麵羹配滲滲麵
(配海鮮要另加錢)

小食
馬來沙嗲雞脾肉串
馬來香炸雞

白胡椒肉骨油條(細份)

腐乳通菜

榴連咖央多士(半份)
多士烘底脆,榴連和椰子醬味香,愈食愈想食。

亞參脆多士(半份)
未試過這款醬料,酸酸甜甜的味道很特別。