2025-02-21
產後復工要CHILL一下~今日同事帶我嚟咗中環蘇豪區呢間Brick by Brick 食dinner,餐廳主打馬來西亞菜,用餐環境舒適,尤其係放工過嚟更加放鬆。因為未試過馬來西亞菜,所以點咗二人套餐。小食1份點咗脆炸梅子一口雞,外皮金黃酥脆肉質鮮嫩,食落有淡淡梅子香味。主食要咗肉骨茶&惹味肥牛叻沙湯麵。肉骨茶湯底濃郁,香氣四溢,搭配豐富的配料,係正宗馬來西亞肉骨茶,非常適合女士們補身,尤其係產後媽媽。叻沙湯底香濃,牛肉微辣鮮味,令人食指大動。飲品要咗話梅桃膠羅漢果茶,清新可口幫助解膩;同事點咗柚子伯爵茶,茶香柔和清爽怡人。如果大家想試吓正宗馬來西亞肉骨茶,不妨嚟呢度試吓。餐廳唔止baby friendly,仲係pet friendly。
梅子炸雞
肉骨茶