2024-05-16
之前聽朋友講馬鞍山有好多嘢食,幾年前開始嚟呢度「搵食」,幾乎次次都係食同一間餐廳嘅喇沙。😂😂早兩個月發現食開間馬來餐廳唔見咗。😢😢最近見到呢間泰Fusion,以前同一個位都係泰國餐廳,我係門口見到原來呢間餐廳係以前我食開樓下嗰間嘅外賣取餐處,照推斷,呢兩間餐廳可能有關係,話唔定可以食返我以前最愛嘅喇沙味。😋今日喺餐廳門口已經聽到職員話:「而家已經係下午茶時間啦。」坐低見到個餐牌上面有我最鍾意食嘅滲滲喇沙,可以揀兩樣餸,本來諗住要魚腐同魚蛋,落單嗰陣問咗,原來可以重複同一樣餸,於是叫咗魚腐x2。😋😋我唔係好想飲咖啡或者奶茶,見到呢度都同以前嗰間一樣有熱薏米水,唔使加錢。👍🏼👍🏼👍🏼碗滲滲份量夠我當午餐,味道果然同以前嗰間一樣,魚腐係我個人認為最正嘅,嗰半隻蛋有啲凍,好彩碗湯夠熱,浸一浸就冇問題啦。😊呢度食物份量足、味道好、價錢合理,而且坐得舒服,仲有呢度剩係晚市同假日先會收加一。如果你鍾意食喇沙,可以嚟試吓。😋😋😋