2020-07-05 252 views
10點幾起馬鞍山睇完戲肚仔餓到咕咕聲,又未食晚餐,隨便揾間茶餐廳醫肚,點知海記仲有開,於是同女朋友行左入去😂餐廳環境同一般茶記冇大分別,10點幾又唔係好多人,所以好易揾到位,因為晚餐時間已過,就隨便散叫左D野食牛腩麵麵就普普通通啦,軟硬度適中,湯就冇乜驚喜,一般茶仔質素,反而牛腩幾入味,幾有咬口,岩哂我口味喎😋菜心菜心冇乜驚喜,十分正常,加左蠔油之後算係有D味啦,可以入得口既,食d 菜均衡飲食啦😜艇仔粥粥底OK,幾軟綿,幾滑,又夠滾熱辣,自己屋企都煲唔到喎,入面d料有花生,免治牛肉,魷魚,豬皮,用料十分豐富,我覺得十分之唔錯叉燒腸因為想食下腸粉,所以叫左叉燒腸,基本質素唔錯,叉燒肥瘦適中,腸粉亦夠滑,同粥配搭起黎十分之夾

牛腩麵

菜心