屋企附近最近開咗這間魚蛋麵店。門面比一般魚蛋麵店企理,一直都想試吓。今晚終於有機會同老公一齊黎食個晚飯 😋。=======環境========餐廳的裝修簡約時尚。餐廳有一半範圍位於商場的天幕下,所以很開揚。=======食物=======⚜️沙嗲牛肉煲仔麵 $52 沙嗲牛肉麵是用沙煲盛載。沙嗲味很濃郁,而且很惹味。配上出前一丁麵底,令我食到停不了口。我仲忍唔住飲咗幾啖湯底添。⚜️ 金牌牛三寶煲仔麵 $72 金牌牛三寶很足料。材料包括牛肚、牛腩和牛筋。牛腩肉質細嫩,口感非常好。牛肚爽口彈牙。牛筋很爽滑。這個砂煲面同樣是用了沙嗲湯底及公仔麵。我老公吃得很滋味。另外,我們分別叫了豆漿及凍奶茶 (各$8)=======總結=======埋單共$140(即每人約$70)。總括而言,這這家餐廳的砂煲面很出眾,雖然熱量係高咗一d,但值得一試。

=======環境========

=======食物=======
⚜️沙嗲牛肉煲仔麵 $52

⚜️ 金牌牛三寶煲仔麵 $72

另外,我們分別叫了豆漿及凍奶茶 (各$8)

=======總結=======