2022-05-07 54 views
講起西營盤嘅高街、我諗好多人都會諗喺嗰度嘅鬼屋🤪其實鬼屋已經早已轉做西營盤社區綜合大樓~ 反而呢頭真係有唔少食店臥虎藏龍~今日我就去咗其中一間叫做✨熾工房✨就咁睇名可能你唔知道佢係食咩😜其實佢主要係提供美式快餐,好似炸雞、薄餅、熱狗🌭️等~ 點解我要介紹因為佢?因為個炸雞burger真係做得唔錯呢!今日我叫咗佢嘅💁🏻‍♀️招牌炸雞漢堡餐~一落order店員即叫即整,包身係用可愛的黑色竹炭漢堡包~ 當然入邊嘅炸雞先係精粹! 🤤超厚身大件嘅炸雞肉、外脆內軟、嫩滑多汁!真心正!近排因為有啲熱氣🤭所以唔配薯條食啦~ 咁就食粟米啦~ 呢個配搭亦都喺出邊少見嘅~ 我至愛嘅港式牛油粟米😍牛油味濃、熱辣辣亦都好好食!飲品方面就叫咗汽水,或者可以加錢叫其他特飲都得~呢度最有特色嘅其實係佢嘅裝修同牆上面嘅畫作,非常之靚!好多打卡位呢!下次好想試埋佢嘅炸雞桶!

因為個炸雞burger真係做得唔錯呢!
招牌脆雞漢堡餐

今日我叫咗佢嘅💁🏻‍♀️招牌炸雞漢堡餐~
一落order店員即叫即整,包身係用可愛的黑色竹炭漢堡包~
招牌脆雞漢堡餐

近排因為有啲熱氣🤭所以唔配薯條食啦~ 咁就食粟米啦~
牛油粟米

飲品方面就叫咗汽水,或者可以加錢叫其他特飲都得~

呢度最有特色嘅其實係佢嘅裝修同牆上面嘅畫作,
非常之靚!好多打卡位呢!

下次好想試埋佢嘅炸雞桶!

2022-04-25
$78 (Tea)