( ͡° ͜ʖ ͡°) 霸王川莊|@sichuan_house ——四川嘢——❝ 𝙸 𝚂𝚚𝚞𝚊𝚛𝚎高層維港海景餐廳高汁菜式 辣得好爽皮 ❞幸運地坐到靠窗寬敞舒適卡位所以大家都記住預約~微微暗調嘅燈光 對住迷人維港海景氛圍好有情調 絕對適合dating💕佢哋連茶都好特別 八寶茶很讚!✿ 成都水煮桂花魚 例牌$488水煮魚可自選四款配料我哋揀咗鴨血、牛肚、水晶粉皮同萵筍條辣度選咗小辣 紅油辣椒花椒滿滿上枱一大盆真係好霸王!桂花魚冇骨啖啖肉 魚質嫩滑絕不會腥魚片加上紅油好入味 麻辣後勁慢慢滲出來 食到變麻感覺 但就係咁先夠爽皮!份量足料 就連配料都好多食極都仲有牛肚勁大片 夠腍唔會太靭而鴨血都好好味 食麻辣配佢冇得輸 口感正~水晶粉皮做底一定夠飽 質感非常煙靭唔會硬 好味😋✿ 雙味小籠包 $78貪心嘅我哋一定係揀兩種味啦有原味同埋麻辣味第一次食麻辣味小籠包 入面好似有老乾媽辣油咁 好惹味鍾意食辣一定要試麻辣味!好食!而原味入面充滿湯汁 一啖食落去爆汁刺激味蕾~✿ 烤北京片皮鴨 半隻$298即烤片皮鴨皮脆肉嫩 充滿油香夾住青瓜條、京蔥條加醬汁包薄餅一啖食落口 多重口感非常豐富 食得好滋味 好滿足啊!
——四川嘢——

❝ 𝙸 𝚂𝚚𝚞𝚊𝚛𝚎高層維港海景餐廳
高汁菜式 辣得好爽皮 ❞

幸運地坐到靠窗寬敞舒適卡位
所以大家都記住預約~
微微暗調嘅燈光 對住迷人維港海景
氛圍好有情調 絕對適合dating💕
佢哋連茶都好特別 八寶茶很讚!

✿ 成都水煮桂花魚 例牌$488
水煮魚可自選四款配料
我哋揀咗鴨血、牛肚、水晶粉皮同萵筍條
辣度選咗小辣 紅油辣椒花椒滿滿
上枱一大盆真係好霸王!
桂花魚冇骨啖啖肉 魚質嫩滑絕不會腥
魚片加上紅油好入味 麻辣後勁慢慢滲出來
食到變麻感覺 但就係咁先夠爽皮!
份量足料 就連配料都好多食極都仲有
牛肚勁大片 夠腍唔會太靭
而鴨血都好好味 食麻辣配佢冇得輸 口感正~
水晶粉皮做底一定夠飽 質感非常煙靭唔會硬 好味😋

✿ 雙味小籠包 $78
貪心嘅我哋一定係揀兩種味啦
有原味同埋麻辣味
第一次食麻辣味小籠包
入面好似有老乾媽辣油咁 好惹味
鍾意食辣一定要試麻辣味!好食!
而原味入面充滿湯汁 一啖食落去爆汁刺激味蕾~

✿ 烤北京片皮鴨 半隻$298
即烤片皮鴨皮脆肉嫩 充滿油香
夾住青瓜條、京蔥條加醬汁包薄餅
一啖食落口 多重口感非常豐富
食得好滋味 好滿足啊!
絕對會令你食唔停口🫢

╰☆* 推介指數:🌕🌕🌕🌕🌗

✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿

#尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #香港美食 #吃貨 #吃貨女孩 #吃貨日常 #相機食先 #霸王川莊
#whenshebiteshk
#tstspicy #tstdinner #hkfood #tstfood
#hkfoodie #tst #yummyfood
#hongkongfood #hongkongfoodies
#instafood #goodfoodgoodmood #nomnom #getinmybelly #eatinhk #foodwanderer