2025-01-27
有晚好晏收工,同同事去咗公司附近茶餐廳食晚飯,本身諗住是但求其食飽算,點知餐牌好多選擇而且都好吸引,價值仲好親民,最後點咗兩個主菜一個小食一個甜品share食。餐牌選擇多多紐倫堡德國脆豬手配薯菜,本身仲有個白飯,由於豬手太大食唔曬嘅關係,我哋都冇要到個白飯,豬手份量好大,豬手皮都脆脆哋,豬肉都入味,薯菜就不過不失,豬手配埋酸菜食都唔覺油膩。主菜豬手追加咗個冰震蘭花苗,色澤碧綠,入口都好爽脆,點芥辣豉油個味道好清新,夏天食應該仲正。波士頓龍蝦海鮮湯扁意粉,有魷魚、蜆、青口大大隻清口龍蝦好多膏,味道好香濃,龍蝦肉好彈牙,肉質鮮甜,老實講冇諗過百零蚊可以食到咁高質嘅龍蝦,食完好食嘅龍蝦累積咗一日嘅工作疲勞都冇曬。意粉配蝦膏好正生芝士蛋糕,香濃芝士味,口感軟滑,性價比極高
餐牌選擇多多
波士頓龍蝦海鮮湯扁意粉,有魷魚、蜆、青口
大大隻清口
意粉配蝦膏好正
生芝士蛋糕,香濃芝士味,口感軟滑,性價比極高