2020-01-14 78 views
平時較小去將軍澳區搵食,就算去都會去popcorn果邊,貪佢成個商場多食肆,但原來地鐵出口另一邊唐賢街果邊居然比我搵倒間好野,今晚個朋友就帶我去Rise Kitchen食好野啦。朋友仲話呢間餐廳嘅麵包同蛋糕都好出色,佢話呢度係用日本麵粉,每日用手製作麵包,用日本麵粉做出黎嘅麵包有柔軟度,口感較細緻,柔軟帶彈性。餐廳樓底好高,非常光猛,坐位闊落舒適。雞肉帶子葡式臘腸西班牙飯:呢個飯一黎到好香茄味,口水已係口腔滾動,好想快啲試下,飯熱辣辣,軟硬度適中,帶子超大隻,煎得好乾身,好鮮味,葡式臘腸只帶微微咸香,呢個飯超晒班,好好味😋。安格斯牛肉漢堡:🍔漢堡包入邊嘅厚切蕃茄,好大片好甜,茄味極濃,安格斯漢堡扒亦都好厚,咬落去好鬆軟juicy,牛味好濃郁。最尾緊係要order埋蛋糕🍰啦😋士多啤梨🍓海綿蛋糕,蛋糕中間嘅士多啤梨全部都有成半粒,又香又甜,仲有小小果仁碎,增加口感,蛋糕質感好軟綿綿,夾埋忌廉一齊食,更加增加綿滑口感。朱古力撻,濃濃嘅朱古力味已經係我最鍾意,中間仲夾雜一d脆脆(好似係爆炸糖)口感非常豐富,真係好喜出望外😃

餐廳樓底好高,非常光猛,坐位闊落舒適。

雞肉帶子葡式臘腸西班牙飯:
雞肉帶子葡式臘腸西班牙飯