2021-01-30
今次黎左呢間德國餐廳食野,見到佢既鹹豬手好大碟好吸引,啤酒仲有買一送一就去食。環境:我去個個時段都冇人,餐廳都闊落,都有異國餐廳感覺。德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律$218佢係即叫即焗所以都要等一段時間,黎到見到好大碟,3個人食都得,佢既酸菜同薯仔沙律可以油膩,酸酸地,沙律係芥辣味,佢既豬手個皮好脆,似乳豬個種脆同味度,肉質好嫩,睇落d色好粉嫩,唔會過熟,肉汁好夠,d肉腍腍地,一d都唔un,佢仲要起哂肉,好方便食。呢個豬手既質素都幾高,又唔會食幾啖,一大舊骨冇肉食。有機會想試埋佢另一款豬手。溶岩芝士以及薯條$88佢既溶岩芝士量都好多,拎起就拉哂絲,好濃芝士味,拉絲好長,薯條都炸得唔錯,脆口入面軟身,加埋面包有d似芝士火鍋咁。以加都好少地方可以食溶岩芝士,呢間近住宅係屯門都好易搵到。啤酒佢以加d啤酒都係買一送一,咁我就叫左個生啤,好易入口,唔飲開啤酒都可以試下。呢個既豬手就一定要試,好高水準,另外啤酒送豬手就必要,想chil下飲下酒都可以去下
環境:我去個個時段都冇人,餐廳都闊落,都有異國餐廳感覺。
德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律$218
有機會想試埋佢另一款豬手。
溶岩芝士以及薯條$88
啤酒