2018-06-12 65 views
同朋友約食晚餐,來到呢間cyprium cafe一試與其說是cafe, 更像是西餐廳店內一致採用銅餐具,走復古懷舊風,餐廳環境不錯,可以靜靜享受晚餐!Dinner set價錢中等,但食物素質頗高,同朋友決定叫一個套餐再叫小食,套餐仲送餐湯同飲品,餐湯都幾足料,味道不錯主菜係芝士焗龍蝦意大利飯,龍蝦非常重量級!好多肉食用芝士釀焗充滿濃香!意大利飯非常creamy, 飯質軟硬度適中,頗令人享受的主菜另外叫了鵝肝多士擺盤好靚,鵝肝比我想像中大塊,外皮煎得香脆,內裡多汁滑膩,好香口印象中這小食價錢合理,值得一試最後點了心太軟作為甜品,心太軟又係比我想像中足料!比平日在甜品店的大了一倍左右!配上的雪糕質感幼滑,更有果仁在內,非常高質香脆外皮包著濃厚朱古力漿,與雲呢嗱雪糕同吃簡直是最佳配搭!整體餐廳比我想像中還要高水準!真正大件夾抵食,非常推介!
同朋友約食晚餐,來到呢間cyprium cafe一試
與其說是cafe, 更像是西餐廳

主菜係芝士焗龍蝦意大利飯,龍蝦非常重量級!好多肉食

另外叫了鵝肝多士

印象中這小食價錢合理,值得一試

香脆外皮包著濃厚朱古力漿,與雲呢嗱雪糕同吃簡直是最佳配搭!

整體餐廳比我想像中還要高水準!真正大件夾抵食,非常推介!