2011-07-31 33 views
拿住coupon去食瘋薯, 套餐包括一杯標準裝薯條, 一隻熱狗再加一杯梳打特飲, 團購價HK$18, 都算幾抵, 不過在這天氣企係檔口食就真係好熱, 所以都無攞相機出來影相薯條既醬汁要了酸忌廉, 特飲要了菠蘿芒果薯條炸得有點過火, 帶點點燶, 酸忌廉則酸味不夠, 好似係槳粉+忌廉開, 而且煮得很杰,, 不容易把醬汁弄散沾在薯條上, 熱狗淨係係中間夾了一條脆皮腸加上甜甜的芥末醬, 沒有其他配料夾在麵包內, 但包身烘得很脆又帶軟熟, 惟醬汁不多, 兼且醬汁又回流在袋中, 所以入口感覺比較乾, 要靠解渴奇兵 - 菠蘿芒果特飲來解渴, 杯特飲很多冰, 夠冰凍,入口有點點既果肉, 菠蘿和芒果的味道, 應該係用濃縮既果槳開的, 但店方下得很輕手, 略欠味道不夠, 飲下去很淡, 快速食完即閃, 下一站去Aliyoyo食乳酪降降溫
, 所以都無攞相機出來影相

薯條既醬汁要了酸忌廉, 特飲要了菠蘿芒果

2011-07-30