2019-10-28
之前都來過利寶閣吃過晚飯都覺得呢間啲野食質素都好好,而且環境好好,樓底好高,水晶吊燈,好豪華,仲可以對住個咁靚既大海景,對呢間酒樓好好既印象。朋友話我聽最近酒樓仲推出左多款既晚市放題,有大閘蟹放題,又有高級粵菜放題,好似好吸引又幾抵,都係$238!仼食兩小時😋😋今日決定揀呢間食,好彩有book定枱,餐廳全full了!😳😳職員個個都好nice,服務好好。未齊人諗住企住等陣,竟然叫我地入座坐住等,唔好咁辛苦,話兩個鐘頭限時係計入單時間😄😄太好了!咁可以飲下茶,睇下有咩食先喇😬原來呢個放題仲會包每人一盅佛跳牆同上湯焗大虎蝦伊麵添架!😍個盅佛跳牆相當之足料,材料豐富,唔少得鮑魚,海螺,花膠等,令到個湯好香濃好飲🤗上湯焗大虎蝦伊麵都好味,虎蝦大大隻,好爽口彈牙😬仲開心既係有 片皮鴨😬大量供應唔怕無哂🤤片皮鴨 燒到塊皮相當之脆身,再配上青瓜蔥一齊食,可以解膩,相當滋味!食左好多舊😋仲可以夾隻鵝脾食添!正呀!仼食既選擇仲有好多款。一定要食既係呢度出名既西班牙黑毛豬叉燒,非常爽口煙韌,鐵板美國牛柳,熱辣辣,食落好嫩肉又重牛味。花雕醉蝦、花雕雞蛋🥚都好香好入味。鐘意食辣可以試下佢既水煮魚同酸菜魚,相當之
咁可以飲下茶,睇下有咩食先喇😬
原來呢個放題仲會包每人一盅佛跳牆同上湯焗大虎蝦伊麵添架!😍
上湯焗大虎蝦伊麵都好味,虎蝦大大隻,好爽口彈牙😬
仲開心既係有 片皮鴨😬大量供應唔怕無哂🤤
仲可以夾隻鵝脾食添!正呀!
仼食既選擇仲有好多款。
一定要食既係呢度出名既西班牙黑毛豬叉燒,非常爽口煙韌,
鐵板美國牛柳,熱辣辣,食落好嫩肉又重牛味。
花雕醉蝦、花雕雞蛋🥚都好香好入味。
鐘意食辣可以試下佢既水煮魚同酸菜魚,相當之惹味!
令人驚喜既係仲有 避風塘炒蟹同薑蔥炒蟹,都唔錯幾新鮮。
另外酒樓既燒味都幾好味,除左叉燒好味之外,佢既燒肉同乳鴿都好香脆,推薦👍
真係好多野食選擇,好彩落單可以點一件件份量,咁就可以咩都食匀哂😆太好了!
除左熱食之外,大家記住留肚食甜品呀!都有好幾款選擇😍
最鐘意係榴連布甸,同楊支甘露😋😋😋
唔會話太甜,食落好濃味🤤
食左勁多野,真係飽到要投降了🤣🤣