2018-07-26
今晚同爸爸去三希樓開餐,三希樓係時代廣場上面,地點方便,同老人家黎最適合不過。環境都幾舒適,餐廳裝修得幾古雅,一入門口已經擺了幾張木椅同裝飾品,同環境幾襯。呢度有好多菜式,唔止川菜,仲有燒鵝、油雞、乳豬等等,由於我哋鍾意食川菜,所以點左幾樣菜。頭盤有碟菜,海帶幾辣口,豆乾就唔辣。三椒豬手$138叫咗一碟三椒豬手,豬手唔係我哋平時食嗰啲豬手,佢將豬手切成一條狀,食落口,豬手皮幾爽脆,但係又唔覺得好肥膩,整體來講因為啲立美已經中和左油膩,整體來講辣得來幾滋味。水煮桂花魚$398水煮桂花魚好大,上面鋪滿晒乾辣椒,睇落去真係好震撼呀!分量亦都好足夠,有薯粉做底,講下啲乳腺,啲魚食落去好滑好香,簡直係欲罷不能啊!雖然一路食,一路流汗,但係水煮魚真係辣得好過癮!棗茸千層糕$40最後再食一碟千層糕,呢碟千層糕唔算好甜啱啱好,紅棗味好突出,煙煙韌韌咁都幾好食。
頭盤有碟菜,海帶幾辣口,豆乾就唔辣。
三椒豬手$138
水煮桂花魚$398
水煮桂花魚好大,上面鋪滿晒乾辣椒,睇落去真係好震撼呀!
棗茸千層糕$40