2017-09-01 226 views
今日中午時份之後同同學去左一間叫hatsu嘅日本餐廳食野。首先,我地見透明嘅窗,可以見到出面艷艷麗嘅風景,俾人一種休閑嘅感覺。我出去攞左一碗凱撒沙律。醬料唔算咸,味道酸酸甜甜,令生菜更惹味。食完之後仲好有胃口。生菜好爽脆,食落好清新。我地喺Lunch set入面揀左鹽燒鯖魚&大蝦天婦羅呢個餐$159,包埋任食自助沙津吧,日式蒸蛋,味噌湯,甜品,白飯。首先,天婦羅炸得非常鬆脆,仲要係金黃色的,咬落口感鬆軟我,蝦身原隻非常美味。另外炸南瓜亦很可口,味道甜甜的。鯖魚混合在白飯上吃非常惹味,鯖魚很肥美,魚香獨特,很有魚油香,沒有異味,脂肪也很豐富,新鮮極致。味噌湯雖然有點咸,但香味濃郁,切粒蔥花令味噌湯吊味,很好喝。蒸蛋的蛋味香濃,入面還有香菇和雞粒,蛋非常細膩兼嫩滑。另外,同學亦點了一個個set A$195。鰻魚很有炙烤的味道,很新鮮,鰻魚醬汁的調味令鰻魚更昇華,混合飯一起來吃簡直prefect.三文魚和吞拿魚都很新鮮,三文魚還要是厚切的,很肥美。豬扒飯的豬飯外皮酥脆食落肉味新鮮,不妨一試。最後有咖啡和雪米糍,咖啡加了creamer和黃糖之後香味十足,不只有甜味,還真的有咖啡香味。而綠茶味雪
今日中午時份之後同同學去左一間叫hatsu嘅日本餐廳食野。
食完之後仲好有胃口。生菜好爽脆,食落好清新。

蒸蛋的蛋味香濃,入面還有香菇和雞粒,蛋非常細膩兼嫩滑。

最後有咖啡和雪米糍,咖啡加了creamer和黃糖之後香味十足,不只有甜味,還真的有咖啡香味。而綠茶味雪米糍跟普通的一樣涼透心。
$200 (Lunch)