2018-05-15 310 views
同朋友2個人收工係附近食飯,又唔知食咩好,畢竟平時返工食lunch已經係quarry bay食,最後決定食饗和民,因爲見有好多位。食饗和民有樣野煩就係個menu有太多野食,睇到人眼花繚亂,所以我地最後都係簡單d,叫左個豪華2人套餐,見佢好多野食,而且又唔洗煩。凱撒沙律 - 雖然寫半份,但分量好大。正正常常,無咩特別。5品刺身組合 - 吞拿魚、牡丹蝦有鮮味;三文魚正常;帶子略嫌遜色,帶點雪藏既味;三文魚子+蘿蔔蓉呢2樣好似唔太夾。天婦羅盛合 -  天婦羅又意外地炸得幾好,唔會話太多粉。和牛壽喜燒鍋 - 牛肉ok, 肉質都鮮嫩既。同埋本人真係好鍾意壽喜燒,所以野放落去煮都會加添一種清甜既感覺,蔬菜類就更明顯啦。原隻蒜味雞腿燒 - 呢個有驚喜!燒得岩岩好,外皮脆得黎有d焦香但一d都唔油膩,入面d雞腿肉鮮嫩多汁,正!水信玄餅 -  外表好精致,好似食得既水咁,本身無咩味道,加埋黃豆粉+黑蜜,令佢靚得黎又好食。 最後不得不提d上菜效率好快,但略嫌太快了,一次過上晒10道蔡,搞到d野好快就凍 晒,我地仲要有個鍋,所以建議下次叫呢個套餐既時候記住叫佢上菜上慢d。

凱撒沙律
凱撒沙律 - 雖然寫半份,但分量好大。正正常常,無咩特別。

5品刺身組合

天婦羅盛合
天婦羅盛合 -  天婦羅又意外地炸得幾好,唔會話太多粉。

原隻蒜味雞腿燒

水信玄餅

2018-05-02
$300 (Dinner)
天婦羅盛合
原隻蒜味雞腿燒