2023-12-01 69 views
西營盤高街餐廳雲集,今次初訪呢一間人氣韓國菜🇰🇷平日夜晚黎到見到全場爆滿,仲有門口旁邊高枱座位可以同朋友飲返兩杯,氣氛唔錯!餐牌上見到不同口味炸雞,仲有好多經典韓國菜式,價錢以港島來講都唔太貴🙆🏻‍♀️🔸甜辣醬無骨炸雞餐牌上大部分炸雞口味都可以選擇無骨或者有骨,因應人數食量揀小份或大份,仲可以加配額外醬汁或芝士醬。我地揀左甜辣醬無骨炸雞,小份已經好有份量足夠兩個人食!表皮炸得香脆,唔會有油膩感;裏面雞肉嫩滑保持肉汁,醬汁微甜帶辣勁,幾惹味🤤🔸芝士炒年糕年糕煮得十分煙韌有咬勁,配上較濃味以韓式辣醬為基底既醬汁味道剛好平衡,加埋芝士總會有拉絲效果添🥰🔸泡菜煎餅薄薄煎餅非常足料唔怕厚粉,泡菜口感同香味搶鏡!🔸提子燒酒,朱古力奶昔食韓國菜必飲燒酒,但估唔到呢度奶昔都好高質!朱古力奶昔味道濃郁質感幼滑,唔會一味得糖漿死甜👍🏻

🔸甜辣醬無骨炸雞
🔸芝士炒年糕
🔸泡菜煎餅
薄薄煎餅非常足料唔怕厚粉,泡菜口感同香味搶鏡!

🔸提子燒酒,朱古力奶昔