2023-11-01 339 views
行開荃灣Donki一出門口就見到有間東北菜館,見到價錢唔貴仲要冇加一,室內座位滿晒所以坐左座外望海景都唔錯。北京填鴨半隻$168一坐低店員就問我地會唔會食北京填鴨,幫我地即刻留半隻。最後黎到嘅鴨肥瘦岩岩好,片得好靚薄薄地咁食唔會太油膩,鴨皮脆口,肉質鮮嫩多汁,每一啖都好香鴨味,連埋青瓜韮黃食好滿足。酸辣湯 $64呢個係我食過最足料嘅酸辣湯,入面有滿滿嘅酸荀同肉絲,味道偏酸少辣,食落去好開胃。油潑麵 $44第一次食油潑麵,係用好彈牙嘅麵條上面再加上大量嘅辣椒,撈埋一齊食酸酸辣辣咁,呢碗麵嘅辣唔講得笑,辣到飛起,真係好食得辣嘅先會挑戰到。紅油抄手 $48紅油抄手正常發揮,鮮內餃子配上紅油酸辣汁,餃子都算足料多肉,如果再辣多少少就更加好食啦。

北京填鴨半隻$168

酸辣湯 $64