2021-12-31
餐廳用電子落單既形式, 嘟個QR code就可以落單, 方便得黎又可以減低出錯既機會👍🏽手工川北涼粉🌶($48)其他餐廳比較少見既一個涼菜, 一條條滑溜既白色涼粉沾滿住辣醬, 睇落好似好辣, 但係其實食落唔太辣, 因為涼粉吸唔到啲醬, 所以食左幾條就會覺得厭🙈酸菜魚湯小籠包🥟($58)身為呢度既招牌”龍哥”當然有佢既把炮之處啦😝 綠色既小籠包皮包住唔辣既酸菜魚湯汁, 餡料用左好濃魚味既龍躉魚肉, 第一次食幾有驚喜🤩糖醋小排骨🍖($78)食極都唔會厭既糖醋排骨, 呢度既排骨煮到好腍, 有啲仲帶有軟骨添, 不過就偏甜如果多返啲酸味就perfect嘢喇☺️老壇酸菜魚🐟($198)永遠都抗拒唔到酸菜魚既引誘, 原本仲係度猶豫緊食唔食, 見隔離枱食到咁滋味, 所以都叫左😉 好彩份量都算適中, 唔會太多, 最後都食得曬既🤓 辣度有小/中/大辣, 唔鐘意食麻既可以揀小麻😉 今次我地揀左小辣, 魚片滑溜, 有大量既薯粉同芽菜, 真係未食過一間有咁多薯粉,湯底都幾麻同辣, 但係唔會太油膩, 食完都唔覺口渴, 真心推薦🌟手工黑糖糍粑🍯($68)第一次食呢個甜品, 其實佢係一糰糯米攞去炸, 做到外脆內軟既感覺
手工川北涼粉🌶($48)
酸菜魚湯小籠包🥟($58)
糖醋小排骨🍖($78)
老壇酸菜魚🐟($198)
手工黑糖糍粑🍯($68)
第一次食呢個甜品, 其實佢係一糰糯米攞去炸, 做到外脆內軟既感覺, 但係煙韌度偏低, 配埋黑糖漿同黃豆粉食唔錯, 黑糖漿應該要再俾多啲咁就會更加好, 如果唔係就會好淡😗
呢度既菊花茶都好好飲, 食完咁多濃味既野, 飲返啖淡菊花香既茶係好舒服, 茶芥每位$12☕️
冇諗過一間係商場入面既中菜係會咁好食, 真係有啲驚喜, 大家如果黎開旺角又想食中菜, 呢個係一個幾唔錯既選擇, 仲可以上Gulu 攞定飛或者Openrice卜定位添😎