2023-09-09 18 views
🌟今日慶祝朋友升職加人工,決定去尖沙咀食lunch鐵板燒賀下佢。「鎂」係朋友食過,佢話好好食要encore,一到埗感覺環境唔錯,落地大玻璃睇到小小景,我哋點選了「二人前午市套餐$1280」。***** ***** ***** ***** ***** ***** 🌽粟米凍湯凍湯好特別,清甜醒胃。🥚龍蝦汁蒸蛋前菜好別緻、濃郁龍蝦汁配合滑一滑蒸蛋,好香口好開胃。🐠甘鯛立鱗燒肉質鮮嫩,魚鱗燒得很香脆,點小小柚子汁更加提升魚的鮮味。🐡南非鮑魚大大隻鮑魚切片上枱,原味鮑魚好鮮甜,如果點想半碟嘅鮑魚干醬更加提升鮑魚嘅味道。🦐蟲草花忌廉汁蝦球蝦球執大蝦師傅用蝦頭膏同蟲草花忌廉汁煮成一個汁,臨上煎封好嘅虎蝦上檯,未食已經聞到香噴噴,味道好香濃,虎蝦好彈牙,味道有層次感。🍍蘋果蓉鵝肝多士配菠蘿冰師傅將鵝肝封煎剛剛好,有蘋果蓉再配合鬆脆多士放入口,味道好夾,最後先食菠蘿冰,中和返曬鵝肝嘅油膩感。🍖黑豚肉紫蘇醬質感軟腍嘅黑豚肉,包住蒜片薑蓉同蔥花,多重滋味。🥩封門牛Order7成熟,肉質軟腍,油花分布相當均勻,入口即溶,好好食🤤🍲高菜炒飯好特別,未試過用高菜炒飯,非常香口有惹味。🥬炒雜菜新鮮青菜中和晒以上所有

🌽粟米凍湯
凍湯好特別,清甜醒胃。

🥚龍蝦汁蒸蛋
前菜好別緻、濃郁龍蝦汁配合滑一滑蒸蛋,好香口好開胃。

🐠甘鯛立鱗燒
肉質鮮嫩,魚鱗燒得很香脆,點小小柚子汁更加提升魚的鮮味。

🐡南非鮑魚

🦐蟲草花忌廉汁蝦球蝦球執大蝦

🍍蘋果蓉鵝肝多士配菠蘿冰

🍖黑豚肉紫蘇醬
質感軟腍嘅黑豚肉,包住蒜片薑蓉同蔥花,多重滋味。

🥩封門牛

🍲高菜炒飯
好特別,未試過用高菜炒飯,非常香口有惹味。

🥬炒雜菜
新鮮青菜中和晒以上所有油膩同埋肉類嘅油脂,健康又好味。

🫕麵豉湯
正宗日本高湯麵豉湯,滿滿的幸福感。

🥨芝士雪糕配焦糖多士
芝士味雪糕第一次食,同焦糖多士很匹配,焦糖多士超級鬆脆可口,師傅手勢真係好好。

✍🏻總括而言,近距離坐師傅對面,有很近距離嘅視覺享受,每一道菜侍應都會細心解說清楚,而且招呼周到,服務一流,一定會再度回訪。