2024-02-08
作為壽喜燒控見到新開嘅專門店梗係要試下🐮 餐廳環境舒服,有bar table 可以望住師傅煮食,亦都有卡位可以選擇!今次去食晚餐,食材高質,份量充足,性價比非常高👍🏻 職員服務貼心友善,會不時同客人互動,我亦好鍾意佢上菜嘅速度,真係唔錯嘅sukiyaki 體驗💯 /Sukiyaki Dinner Set $680/坐底揀好套餐之後,師傅就送上先付,係海膽和牛他他🤩 starter 用料已經咁驚人😱 係一個好開始🤪之後就係前菜,一個木盒放係你面前非常有神秘感😂 一打開入面有幾款小食,賣相好精緻,水雲酸酸地非常開胃,之後有個凍嘅蒸蛋口感順滑,另外仲有一粒加左柿乾嘅芝士,味道幾有趣🧀 師傅之後攞一碟牛出黎介紹🤩個人幾鍾意佢一次過可以試到3款A4和牛!分別有肉眼、西冷、肩肉🐮 和牛雪花均勻,色澤一流🤩 另外仲配搭5款日本野菜,師傅都好貼心問有冇嘢唔食/ 食物敏感,因為係可以轉其他食材嘅👍🏻和牛由啖味嘅肉眼食到濃味嘅牛肩肉,睇住師傅煮牛肉,聽到渣渣聲,聞到和牛香味,真係令人流曬口水🤤 壽喜燒汁用左牛肉熬煮,味道甜甜地之餘更加香口!肉質方面,每款都非常細膩,點埋雞蛋口感更加順滑,仲可以減低油膩感,
/Sukiyaki Dinner Set $680/
和牛由啖味嘅肉眼食到濃味嘅牛肩肉,睇住師傅煮牛肉,聽到渣渣聲,聞到和牛香味,真係令人流曬口水🤤 壽喜燒汁用左牛肉熬煮,味道甜甜地之餘更加香口! 肉質方面,每款都非常細膩,點埋雞蛋口感更加順滑,仲可以減低油膩感,肉眼同埋西冷就可以配搭蘭王蛋,肩肉就配上無菌蛋,非常講究🤣
食完牛肉同埋野菜之後仲有炒滑蛋飯🤩 係充滿和牛汁嘅鍋到炒滑蛋真係不得了🤣吸收曬和牛精華!
食飽飽之後仲有重頭戲🤣 師傅從後抬左部日本直送嘅手動刨冰機出黎😂 外型有d 復古,非常有趣,刨冰係用日本直送嘅水整成🍧 味道分別有抹茶紅豆同埋藍莓乳酪,口味時不時會轉🤣👍🏻 事關個日平日夜晚去人流唔算好多,師傅竟然問我同友人想唔想自製刨冰😂 係一個非常有趣嘅體驗😂 刨冰加上抹茶醬、煉奶同埋紅豆味道一流,刨冰仲有d 咬口,凍冰冰用黎解膩非常唔錯👍🏻
整體黎講係非常唔錯嘅sukiyaki 體驗!由前菜到甜品每樣野食都好高質,同埋好鍾意師傅同客人嘅講解同交流,令成個用餐體驗昇華💯